Pomona Dream

Duon träffades av en slump på grund av en Soundcloud-glitch som ledde Göteborgs-baserade producenten Ribbs att kontakta kompositören Sandra Bang. Samtalet som följde blomstrade ut i en fullständig relation då de upptäckte att de var en perfekt match både musikaliskt och estetiskt. Denna harmoniska förening födde Pomona Dream.

Sandra Bang, dotter till svensk jazzmusiker Håkan Broström, är en klassiskt utbildad kompositör med musikaliska inspirationer som Wayne Shorter och Frank Zappa. Lyriskt inspirerad av abstrakta ordspel, glider hennes frodiga sång i dina öron perfekt balanserade med nyanserade vibbar.

De utmärkande boombap-esque beats av Ribbs sätter ryggraden i musiken som en direkt hänvisning till hans tonår och Hip-hop-kulturen med hjältar som A Tribe Called Quest och Gang Starr.

Duoens mix av genrer återspeglar deras musikaliska mångsidighet och kreativitet som är uppenbart för deras gemensamma bakgrund som DJ: s och musiksamlare. Pomona Dreams experimentella stil har blivit omedelbart igenkännlig.

PD_3.jpg
Skogsfesten