Erik Lagerwall

Älska Skenet

Konstnären Erik Lagerwalls musikprojekt var från början en skulptur. Den föreställde Erik med en fotokopia av en leende 5000 år gammal byst klistrat över ansiktet. Skulpturen hade sina händer  i en ljuskägla som kastade en skuggbild upp på en vägg. Ett år senare hade skulpturen flutit ut  och blivit till 13 mp3-filer. På albumet som fick namnet ”Älska Skenet” sjungs är en berättelse som gång på gång tappar bort sig i sin egen längtan och blandas med dubbig lo-fi-pop och samplingar från olika dansgolv, filmer och skräniga gator. 

Denna sommaren släpps en ny EP, som nu glidit iväg ännu mer och nu förklätt sig till art-pop bandet Älska Skenet. Den nya EPn är new wave-doftande med rytmer av loopade gitarrer, synthar och trummaskiner som studsar ut och in ur dub-ekon. 

På skogsfesten består Älska Skenet av Erik Lagerwall på sång, sampler, trummaskin och effekter, Martin Fridén på trummor och Lovisa Olsson på sång.

Länk till albumet ”Älska skenet”:

http://open.spotify.com/album/5YjAWQSi7yK8DzXor5srVI

Länk till musikvideon ”Bakom nästa hörn” skapad av Tuva björk:

http://www.youtube.com/watch?v=pkPOK9gPqG0&t=81s

Portrattskog.jpg