Oona Libens

Oona Libens är en svensk-belgisk konstnär vars verk rör sig i hybridlandet mellan film, skuggteater, pseudo-vetenskap och poesi. I sina föreställningar utgår hon ifrån ett vetenskapligt tema, som illustreras live på scen med hjälp av diaprojektioner, skuggor, fantasmagorier och optiska illusioner. 
Samtidigt som en voice-over berättar för publiken om olika vetenskapliga ämnen, får de insyn i hur bilderna blir till när Oona Libens manipulerar analoga projektorer och hemmagjorda lampor. Kontrasten mellan det vetenskapliga, auktoritära å ena sidan och det drömlika, suggestiva å andra sidan gör att det hela badar i en humoristisk-melankolisk atmosfär. Resultatet blir en i högsta grad intim och taktil upplevelse, med skuggor och reflektioner som rör sig genom hela rummet.

Se mer av Oona Libens.

 
Castles.jpg
 
Skogsfesten