IRIS Project

IRIS project är en duo bestående av Emelie Zetterberg och Karin Verbaan. Emelie Zetterberg är en upptäcktsresande i det visuella som tycker om att jobba med illustration, mönsterformgivning och animation – både på egen hand och tillsammans med andra. Utöver ett kandidatprogram på HDK har hon bl.a. studerat islamiska mönster i Marocko och bedrivit självstudier i dalmåleri i Dalarnas finnmarker. Karin är frilansmusiker och kompositör som arbetar med olika konstellationer och projekt, mestadels inom improvisations- och popmusik. Hon har skrivit musik för utställningar och barnföreställningar och tycker som allra mest om när olika konstformer möts. I IRIS project undersöker Emelie och Karin länken mellan rörlig bild och ljud – hur dessa två uttryckssätt kan samverka, förstärka eller störa varandra. De använder sig av rummet, olika projektionsytor, former och färger för att förstärka brytpunkten mellan ljud och bild. Det hela mynnar ut i villervalla, total harmoni och allt där emellan.

Lyssna på IRIS Project

Pressbild IRIS.png
Skogsfesten