Guidad tur i almogesalen på lästviks säteri

pagel_thumb[4].jpg

Salen på Lästviks säteri smyckades 1858 från tak till golv av bygdemålaren C F Pagander på ett sätt man inte möter någon annanstans i Dalsland. Väggar och tak är täckta av fantastiska avbildningar från när och fjärran. Vi kan bl.a. se fantastiska,fantasieggande slottslandskap, en märklig slussbyggnad och två svenska kungar i historiska situationer. Birgit, som äger Lästviks Säteri och även marken som vi så snällt får låna till festivalen, kommer att hålla i en guidad tur på ca 30 minuter som sen kan avslutas med en gofika på Birgits café eller ett besök i Vintage-shopen. Lästviks säteri ligger ca 30 minuters vacker skogspromenad från festivalområdet.  

 

Gemensam tur från området till Säteriet för den som vill avgår på Fredag kl 12:20, vi samlas annars utanför säteriet kl 13. Begränsat antal platser, först till kvarn. 

Skogsfesten