Laga och gör om dina kläder

Foto av Maggie Schreiter https://flic.kr/p/9tzREE

Foto av Maggie Schreiter https://flic.kr/p/9tzREE

 

 

Textilkonstnär Annie Johansson lär dig att ta hand om de kläder du aldrig får lagat eller att göra om den där loppis-tröjan som var så fin men satt så fult. Få makten att kunna ta hand om det mest vardagliga och se den estetiska potentialen i hantverket att reparera och sy om. 

Du som deltar får ta med dig vad du vill som är rimligt att laga på cirka två timmar. Det kan vara hål på stickade tröjor eller sockor, hål i armhålan på den där fina sidenblusen, hål i grenen på favvo-jeansen eller så har du kläder i garderoben som bara ligger för att de inte sitter riktigt rätt - kanske du vill sy in byxorna eller göra skjortan kortare. 

På plats kommer det finnas symaskin, overlock-maskin, garn, nål, tråd, saxar och annat som kan behövas. Du behöver bara ta med kläder! 

Aktiviteten kommer hållas under lördagen och det är ett begränsat antal platser. 

aktivitetSkogsfesten