Vårt Solsystem

Vårt Solsystem speglar det innersta mänskliga genom planeternas virvlande dans med Solen genom universum. Varje session är en improviserad ritual där de manifesterar den utopiska viljan, det fullkomliga samspelet och egots upplösning i kaos och kosmos. Samviljans triumf, en synergistisk väg till katharsis!

Vårt Solsystem är ett psykedeliskt storband som pendlar mellan kraut och doom, frijazz och folk. De bygger vidare på det musikaliska arvet efter artister som Can, Gong, Pärson Sound och Alice Coltrane.

Skivbolaget Beyond Beyond is Beyond från Brooklyn släppte Vårt Solsystems debut-LP sent 2012. Året därpå släpptes uppföljaren ”En månvandring”, och 2015 kom de två studioinspelade albumen ”In Time” på Beyond Beyond is Beyond, samt ”Världsliga bekymmer” på Kommun2/Svensk Psyc Aften ut, båda inspelade i den anrika Silencestudion. Bandet återvände till Silence tidigt under vintern 2017 och fick med sig många timmars inspelat material som håller på att färdigställas i detta nu för kommande skivsläpp.

musikSkogsfesten