MUSIK

Här släpper vi musikakter löpande, håll utkik!

 

Ox

I ett traktorgarage, bland övergivna fartyg i Göteborgs hamn och i de västsvenska skogarna samlar trion OX sina organiska beats.

 

De stora hattarna

En pusselbit ser ut att ha lossnat från rymden men det är i själva verket en reva i det av stjärnhimlen mönstrade fodret på en stor flygande hatt som passerar förbi...

 
 

Monte Nour

Monte Nour är alias för värmländska låtskrivaren Philip Larsson som skriver färgstarka poplåtar med stora melodier och fängslande sväng.

Martina.jpg

Martina Menfors

När Martina gräver fram skivor trillar det ut breda toner från dansmusik-spektrat. Under jorden samsas synth-disco-acid och ringlande trummor...

DEEREST_foto.jpg

Deerest

Med influenser som Chelsea Wolfe, Stina Nordenstam och Xenia Krisiin utgörs musiken av ambient pop med inslag av postrock, drömmiga gitarrer, stora trummor och en röst som slår oss rakt i ansiktet.

 

Vårt Solsystem

Vårt Solsystem speglar det innersta mänskliga genom planeternas virvlande dans med Solen genom universum. Varje session är en improviserad ritual där de manifesterar den utopiska viljan, det fullkomliga samspelet och egots upplösning i kaos och kosmos. Samviljans triumf, en synergistisk väg till katharsis!

 

Coco Zodiac

Coco zodiac kombinerar sin musik med visuella ritualer i sina performance där en balans för alla sinnen är intuitionen...

Karl_troll.png

Klas Trollius

Det finns inga stränder i skogen men Klas får det verkligen att kännas som vi befinner oss i ett paradis där allt är mjukt, varmt och sandigt...

skogsfest2015.jpg

DJ Livsfarligt

Kanalen är rytmen, konsekvensen är dansen, tillståndet är maniskt, känslan är euforisk, samspelet är oundvikligt, lusten är bubblande, tankarna är hybriska, kärleken är ofrånkomlig, rädslorna är lämnande, pulsen är basgången, mötena är lockade, svetten är genomvätande, musiken är allt.

 

Helene Rickhard

Kosmiska klanger i en fin blandning av kraut, new wave, italo, rymdig disco och pop är vad Helene kan bjuda på när hon väljer musiken.

 

Amina Hocine

Amina Hocine är en kompositör, producent, sångerska och multiinstrumentalist baserad i Göteborg. De senaste...

Snöbyar

SNÖBYAR är projektnamnet för Josefine Sjökvists pianobaserade dagbokspop på svenska. Med berättande text talar hon om underförstådd hemlängtan, relationer och drömmar om något bättre.

image.jpg

Studiokalejdo

STUDIOKALEJDO är en feministisk konst- och vj-duo som undersöker gränslandet mellan det auditiva och det visuella. De blandar dansant elektro/new wave/synth med lågupplösta projektioner och glitch!

 

Olof Heinö

I Olofs väska finner vi afrikanska och sydamerikanska toner. Från karibiska grooves och kenyanska beats till nigeriansk Juju och Highlife från Ghana.

 

Benjamin Edman

Karlstadsonen Benjamin Edman har sedan flera år tillbaka agerat frontfigur i Benjamin & The Traveling Family. Nu är han tillbaka där det startade. Bandets uppehåll har...

18552768_10213312913437777_1345137872_o.jpg

Jonna karinsdotter

Innan hon hittade Snökatten, så var drömvädret i känslostormar och nostalgivågor. Vi spelar några låtar från den tiden och dedikerar några melodier åt minnet.