hemsida djur4.png

hitta hit, sova, äta, bada

Områdeskarta med kompass.jpg

19023707_1000341766770006_471255899976488307_o.jpg
tumblr_pi51rpZhOR1viht31o1_1280.jpg
18880222_1000339713436878_2766266532613128462_o.jpg
Vägbeskrivningskarta..jpg

Vi slår upp trädportarna till Skogsfesten torsdagen 30 maj 2019, kom när du vill och kan. Första bandet går på fredag eftermiddag men redan på torsdag kommer det blir dans i Gläntan och en massa annat fint! Skogsfesten håller till en liten bit in i skogen vid Lästviks säteri i Dalsland, längs väg 172 mellan Billingsfors och Bäckefors. Koordinater hittar du här. Vi tycker du ska promenera, cykla, eller åka kollektivt till Skogsfesten. Alternativt åka elbil eller samåka. Samåker du finns det en grupp på Skjutsgruppen för att samordna era turer så varje säte blir fyllt! Du hittar gruppen om du söker efter Skogsfesten i appen eller här (funkar endast på iOS och android). När en tur är inlagd bör den synas här nere.

Närmsta busshållplats heter Lästvik Säteri. Vår eminenta buss-partner Rättbuss kommer också köra till festivalen från Stockholm och Göteborg. Rättbussbiljetter och/eller festivalbiljetter kan du köpa du via Kulturbiljetter.

Vi kör skytteltrafik för att hämta era pryttlar (och er i mån av plats) så ofta vi kan från säteriet. Härifrån är det en 30 minuter fin skogspromenad på grusväg. Här ligger även parkeringsplatsen (åkern) om ni mot förmodan kommer med bil. Parkeringsavgift på 100 kr per dag eller 200 kr för hela helgen betalas uppe i infobåset på området när ni hämtar ut era festivalbiljetter och pengarna går till bonden som äger åkern och hjälper oss med allt möjligt bra. Inga bilar får köra upp till området, det är svårt att vända och mötas. De få platser som finns måste räcka till artister, arrangörer och de som behöver komma upp med bil. Har du med dig små barn, har funktionsvariationer eller av annan anledning vill försäkra dig om skjuts sista biten upp till området så går det bra att höra av sig på epost några dagar innan så löser vi detta på bästa sätt.

Skogsfesten äger rum vid ett gammalt torp mitt i en skog och har därför tyvärr också begränsad tillgänglighet. Vi arbetar hela tiden med att göra området trevligare för alla och i det ligger såklart även att tillgänglighetsanpassa de strukturer vi bygger och har möjlighet att påverka. Har du frågor eller tips gällande tillgänglighet får du väldigt gärna höra av dig till oss på info (snabel ah) skogsfesten.se

På området finns en plats avsedd för camping men du får slå upp ditt tält varhelst du önskar. Vi har också en lugn camping/familjecamping i en trädgård en liten bit från festivalområdet, perfekt för er med barn eller som gillar att somna till vindsus och fågelkvitter (Barn kommer från 12 år och yngre kommer in gratis på festivalen!). WC finns också nära till hands där. Planerar du att komma med husbil så hör av dig några dagar innan till oss så att vi kan planera för detta. Parkering av husbil kostar 100 kronor för hela helgen, men du får möjlighet att parkera uppe på själva festivalområdet. Dock är antalet platser för husbilar mycket begränsat, så hör av er i tid om ni vill vara säkra på att få en plats.

Mat tillagar vi av mestadels matsvinn och serverar i kåsor som du får hämta ut mot en pantavgift när du kommer till festivalen och lämna tillbaka när du åker hem, då får du också pengen tillbaka. Priset på mat är inte helt bestämt men du blir mätt och glad för en ganska liten peng. I Klanthandeln som vår kiosk/bar heter kan du köpa snacks och goda drycker som folköl, kombucha och sprudlande bubbeldrycker. Allt säljs i glasflaskor med kork som du får betala pant för och sen kan använda hela festivalen om du vill. Vill du laga egen mat finns det en dedikerad matlagningsplats som du kan använda. 

Badar gör du nere vid sjön en liten promenad från festivalområdet. Tänk gärna på att tvål, schampo och duschkräm inte alltid är så snällt mot vattnet och djuren som bor där, så välj nåt som är snällt!