aktuellt


Välkommen att följa med in i grönskan - bland blad, barr och andra bränslesnåla nöjen! Här uppdaterar vi löpande vad Djuren i Skogen pysslar med just för tillfället.


Skogshösten 2019 2.jpg

Hej alla frasiga småkottar och frostbitna apelskrottar!
Hösten är här och vi kan inte låta bli!
Lördagen den 12e oktober öppnar vi upp Ladan och fyller den med koftklädda danser, svassande raggstrumpor och halsdukar på svaj. Klanthandlarna kommer att stå för kvällens bar och i köket kommer det serveras svinnmatsmiddag i vanlig ordning.


Galejet drar igång efter klockan15.00
ANGÅENDE BILJETTER/INTRÄDE:
Biljetterna är nu slutsålda och vi tar inte emot fler swishbetalningar.
Har du redan införskaffar biljett? Bär med ditt namn som du angav vid betalningen till Klanthandeln när du kommer så bockar vi av dig på en lista. 

--------------------------------

16.00 SkogsDJ´s flytande musik och tebjudning

19.00 SVANSÅNG
Svansång är melankolisk gitarrmusik skriven av Jacki Román i ett, som Jacki själv uttrycker det, ganska misslyckat försök att inte vara så himla självcentrerad. Det är också en påminnelse om att känna både hopp och sorg, och en undran om det kanske finns något däremellan.

20.30 OSKAR NYMAN
Oskar skapar experimentell elektronisk pop, väpnad med analoga synthar, trummaskiner och en Octatrack packad med samplingar med allt mellan saxofon och psalmer. 

22.00-00.00 HELENE RICKHARD
En favorit som återkommit till oss i skogen de senaste åren. Kosmiska klanger i en fin blandning av kraut, new wave, italo, rymdig disco och pop är vad Helene kan bjuda på när hon väljer musiken.

00.00-03.00 SkogsDJ´s

--------------------------------

Hur du ska komma hit?
Elbilar hämtar upp folk vid kårhuset i Långed kl. 15.00 men roligast är ju att cykla eller gå. Vill du få skjuts tillbaka till Långed på natten så går bilar hem klockan 03.00. Anmäl isåfall intresse i Klanthandeln när du kommer.
Kommer du långväga ifrån finns busshållsplatsen Lästvik Säteri (Bengtsfors) som vanligt att hoppa av vid, för att sedan avnjuta en 30 minuters skogspromenad till området. Skriv till oss innan på info@skogsfesten.se om du skulle vilja få skjuts upp.

Vill du sova över?
Vad trevligt! Antingen kan du tälta på området eller ta tuppluren i bilen. Det finns även plats att sova under tak i ladan eller på stora scenen, anmäl isåfall intresse när du kommer. Tänk på att ta med varma vinterpälsen! Frukost går att köpa i Klanthandeln på morgonen.


facebook header barnfestival.jpg

Föreningen Djuren i Skogen bjuder in till ett dagskalas för barn och deras vuxna med musikföreställning, bollhav, aktiviteter och mat tillagad av svinn! Vi har i 10 år arrangerat musik-, konst- och miljöfestivalen Skogsfesten och gillar att göra kul kultur som är så miljöbussig det bara går. På området finns kaffe, fika och mat. Allt är gratis för barn, kaffe och mat kostar en liten slant för de äldre. Traktorskjuts går löpande mellan det lilla festivalområdet en bit in i skogen och parkeringen vid Lästvik Säteri.

12.00 Traktorfärd från parkeringen vid Lästvik Säteri
13.00-17.00 Tälj en sked, färga tyg med skogens växter, bada i bollhavet och bygg insektshotell
14.00 Jazzkattsväng på scenen med Swing Tarturo

Swing Tarturo
K som i konsert! Ett färgglatt kalas med lekfull gammeljazz, medryckande rytmer, basfiol, gitarr, stora och små tromboner, sång och steppdans. Vem vill sjunga med i eko-kören? Varför är Johan ledsen? Vänskap och kamratanda i såväl Cirkus Tarturo som i Potatislandet! Hur dansar en spindel och vem är egentligen Jazzfarmor? Följ med in i Swing Tarturos svängande värld!

Arrangeras i samarbete med Bengtsfors kommuns Sommarlovsaktiviteter, Lästvik Säteri, Mötesplats Steneby och Studiefrämjandet

Affisch webb.jpg

1. Affisch.jpg

Till alla er som besökt oss och bidragit till årets festival vill vi tacka, från djupet av våra snåriga varma skogsbultande hjärtan, för ännu en helt fantastisk tillställning!
- - -
We would like to send a big warm thank you to everyone who visited and contributed to this years festival! We hope you enjoyed it as much as we did!


Under sommaren 2019 pågår en utställning om Skogsfesten på galleriet vid Lästvik Säteri.
Öppet 6/7–19/8 Torsdag – Söndag kl 14-18.